Ungjazzprisen: Shannon Mowday

Shannon Mowday. Foto: Ketil Hardy.

Mottaker av Ungjazzprisen er musiker og komponist som turnerer i Norge og utlandet med egne og andres prosjekter, i tillegg til å utgi plater, skrive bestillingsverk og være en tydelig og viktig stemme i miljøet. Men det er for hennes engasjement for og med unge talenter at hun tildeles Ungjazzprisen.
Siden 2016 har prismottakeren vært musikalsk leder for Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester (AOJO), og hennes arbeid med AOJO har vært med på å forme, inspirere og motivere en hel generasjon unge musikere fra Oslo og Akershus. Hun er en inspirerende pedagog og har en unik evne til å få de unge til å trives og yte sitt beste. Hun er opptatt av å lage plass til alle i bandet og tilpasse musikken som spilles til hver enkelt musiker, slik at alle både føler mestring og blir utfordret på en god måte.
Ungdommene forteller at hun ikke bare fungerer som musikalsk leder, men også som mentor, inspirator, fasilitator og venn. Hun er genuint opptatt av ungdom og vil at alle, uansett bakgrunn og identitet, skal oppleve glede, mening og mestring med jazzmusikk i et trygt og sunt miljø. Hun betyr enormt mye for mange unge jazzinteresserte og jazzmusikere de siste årene, og er en stor ressurs for miljøet.

Jury:
Per Oskar Olsen
Andreas Meland
Anne Moberg
Bjørn Eirik Olsen
André Kassen