Musikernes pris: Helge Andreas Norbakken

Helge Andreas Norbakken. Foto: Ketil Hardy.

Musikernes pris tildeles en trommeslager som av musikerkollegaer beskrives som en perfekt blanding av damplokomotiv og vulkan; han bringer oss trygt frem til målet, med noen herlige overraskende utskeielser på veien. En levende legende, en ekte drømmeprins både å jobbe med og spille med.
Videre omtales prismottakeren som en musiker som løfter de kunstneriske prosjektene han går inn i – både som en eminent og totalt original musiker, men også som et varmt, humoristisk og klokt medmenneske. Han er alltid aktivt medskapende og samtidig ydmyk i forhold til andres visjoner.

Prismottakeren har utviklet en sound som ikke kan sammenlignes med noen annen, og besitter en musikalsk integritet som beriker alle de han spiller med. Med kollegaer og yngre generasjoner av musikere deler han også raust av sine erfaringer og tanker om musikk.
Han er kjent for musikalske samarbeid med artister som Mari Boine, Jon Balke, Kari Bremnes, Maria Joao, Karl Seglem, Becaye Aw, Miki N´Doye, Jovan Pavlovic og Anne Wylie, som også sier noe om hans musikalske allsidighet. Som frilanser har han turnert verden rundt, og hatt sentral rolle i en rekke bestillingsverk.
Helge Norbakken er en sann musikernes musiker, med en imponerende og variert karriere, som yter stor respekt i hele jazzmiljøet – og høyst verdig mottaker av musikernes pris.

Jury:
Trude Storheim (KU)
Mathilde Grooss Viddal (KU)
Ivan Mazuze (KU)
Roger Lygre Solvang (KU)
Sissel Vera Petersen